The last dance

Nieuws

Super Top Kerstsoiree

Zaterdag 17 december jl. werd het jaarlijks kerstsoiree voor de paren georganiseerd. Vanaf 21.00 uur kwam iedereen zeer stijlvol gekleed naar de dansschool en snel daarna kon de sfeervolle avond beginnen. Het was minder druk dan andere jaren, maar daardoor was er voor iedereen genoeg ruimte om te zitten en te dansen. Door de gemoedelijkheid en het strakke groepenschema van Frank, was het ineens 12 uur. Tijd voor de jaarlijkse demonstratie. Dit jaar door ons eigen Toppaar: Mack en Kristien. Zij lieten de 5 Latindansen op ongelooflijke wijze zien. De muziek, de kleding, het dansen, de uitstraling en het enthousiasme van het eigen publiek maakte dat alles klopte en iedereen ontroerd met open mond toekeek. Tussendoor werd er gesmuld van het rijkelijke buffet endus ging iedereen zeer voldaan en lekker laat naar huis. Klik hier voor de foto's.

Step in Time 10e op WK

Voor een 6000-koppig internationaal publiek behaalde Step in Time uit Grootebroek afgelopen zaterdag de halve finale op het WK Standaard Formatiedansen in de tot Ballroom omgetoverde Volkswagen Arena in het Duitse Braunschweig. Opvallend was dat Step in Time hiermee de regerend Nederlands Kampioen Moving Action achter zich liet. Dit team uit Waalwijk kon zich niet verder plaatsen na de voorrondes.

Totaal verschenen er 19 teams uit Duitsland, Wit Rusland, België, Tsjechië, Hongarije, Mongolië, Nederland, Polen, Roemenië, Rusland en Slowakije aan de start van dit Wereld Kampioenschap. Uit deze 19 teams worden normaliter door de 7 juryleden de 12 beste teams geselecteerd voor de halve finales, maar door het hoge niveau van de teams kon de jury niet unaniem kiezen en werden er 14 teams, waaronder het team uit Grootebroek doorgeplaatst.

Het team danste volgens trainers Frank Vriend en Liesbeth Planje als nooit tevoren. “De choreografie verliep geweldig synchroon, de dansers waren zeker, vol energie en uitstraling en op zo’n moment klopt ineens alles. De ronde die gedanst werd was op zichzelf al de beste prestatie tot nu toe en daar waren we enorm trots op.” Groot was de vreugde en waren de emoties, zowel onder de dansers als onder de 26 supporters uit West-Friesland die waren meegereisd naar Braunschweig, toen na de voorrondes duidelijk werd dat het team zich nogmaals mocht meten met de grote wereldteams in een tweede ronde.
Het team uit Grootebroek betrad in die halve finale als eerste de vloer en daarna volgden de overige topteams. Van te voren was al duidelijk wie de 6 plaatsen in de finale zouden gaan halen, en Step in Time zat daar niet meer bij. De teams uit Duitsland, Rusland, Polen en Wit Rusland zijn met afstand de besten en streden dus tegen elkaar om de titel. Braunschweig, dat een thuiswedstrijd danste, won overtuigend met een zeer mooie, technische en muzikale show. Polen en Rusland eindigden op een gedeelde tweede plek. Het team uit Grootebroek behaalde uiteindelijk een gedeelde 10e plek.
Wilt u het team uit Grootebroek eens aan het werk zien. Dat kan! Op 14 januari 2012 organiseert de Stichting Formatie Danssport Step in Time de tweede editie van de Step in Time Trophy. Een nationale Formatiedanswedstrijd voor alle Ballroom en Latinteams uit Nederland in De Dars in Wervershoof. Hier kunt u niet alleen Step in Time in actie zien, maar ook beide Double V-teams uit Hoorn zullen hier strijden om de titel. Kaarten voor dit evenement zijn reeds in de verkoop en kunnen besteld worden via De Dars, via www.stepintimeformationteam.nl of telefonisch via 06-0630107784.

 

 

 

 

 

 
 

 (Foto: Edward Bakker)

Geweldig Halloweenfeest

Zaterdag 19 november was het schrikken in de dansschool. Om 21.30 werd het griezelige kerkhof overspoeld door geesten, zombie's, heksen, vampiers, lijken, tovenaars, ondoden, demonen, en nog meer afschrikwekkend gespuis. Allen kwamen zonder kwade bedoelingen en dus werd het toch gezellig en iedereen. Er werd veel gegild, geschreeuwd, gehost en gedanst en veel gruwelijk voedsel naar binnen gewerkt. Voor het opkomen van het eerste daglicht, verdween al het halloween volk weer en keerde de rust terug. Klik hier voor de foto's.

Foto's bal Masqué online

Zaterdag 5 november organiseerden we voor de jeugd een Bal Masqué. Vanaf 20.30 uur kwam iedereen enthousiast en origineel vermomd naar de dansschool toe helemaal zoals dat bij een gemaskerd bal hoort.
De foto's van deze avond staan nu online.

Themafeest Paren

Na zoveel jaren dat wij u lang in spanning laten en het thema van de feestavond slechts enkele weken voor de avond kenbaar maken, laten wij u dit jaar het thema tijdig weten, want eindelijk is het zover...
Het thema voor het feest van de paren is 'Halloween'. Dit is de avond waarop u misschien voor het laatst levend de dansschool zal betreden. Heeft u stalen zenuwen dan kunt vanaf nu kaarten reserveren voor € 12,50 per ziel.
Om 21.00 uur zal de poort naar de hel zich openen, waar u verder eeuwig zal kunnen blijven dansen.
Let op: Niet geschikt voor zwangere dames en mensen met hartklachten.

Themafeest Jeugd

Op zaterdag 5 november organiseren we voor de Jeugd het eerste themafeest van het seizoen. Het thema dit jaar is 'Bal Masqué'. Een gemaskerd bal is een feest waarbij iedereen bij entree een dusdanig gezichtsbedekking draagt dat de persoon niet herkend wordt. Wij willen dus dat echt niet kunnen zien wie je bent, want dat zorgt voor extra spanning deze avond. De deur opent om 20.30 uur en het bal eindigt om 23.30 uur. Entreekaartjes kosten € 5,- en gaan vanaf maandag 24 oktober in de voorverkoop.

Step in Time Vice Kampioen

Op zaterdag 8 oktober heeft het Step in Time Formation Team in  topsportcentrum Almere een overduidelijke tweede plaats behaald op het NK Formatiedansen 2011. Totaal 4 Standaard en 3 Latin teams verschenen aan de start en leverden met elkaar een zeer spannende strijd om de titel. Vooraf was al duidelijk dat het vooral in de standaarddiscipline (ballroom) een spannende wedstrijd zou worden, omdat Step in Time tijdens het NK vorig jaar de dertienvoudig kampioen Moving Action uit Waalwijk naderde met slechts één punt en dit team zelfs versloeg in januari op de eigen wedstrijd in Wervershoof. Maar Moving Action zou zich zeker niet zomaar van de troon laten stoten en ook het team uit Oldenzaal Dance East Ballroom ging voor de winst.

Step in Time kampte in de korte voorbereidingstijd voor dit NK met tijdsdruk en afwezigheid van dansers door vakantie, studie en stages en was daardoor pas begin oktober klaar voor de krachtmeting. Maar op dit NK werd in de finale weer als vanouds zeer strak gedanst. Wederom bleek dat het team zich ten opzichte van vorig jaar nog steeds verder heeft ontwikkeld, en dus maakte het weer een geweldige indruk op toeschouwers en jury met het thema Magic of Love.
Moving Action verscheen met een nieuw thema. Pirates of the Caribean, een band met veel tempo en actie en een choreografie met pit en veel overgangen. Dit team blijft overtuigend, maar danste zeker niet zo scherp als Step in Time deed. Het team uit Oldenzaal verscheen ook  met een nieuwe choreografie Musica E. Zij dansten letterlijk de choreografie van Wereldkampioen Braunschweig uit Duitsland na, maar hadden daarmee de lat net iets te hoog gelegd.
De meegekomen supporters uit West Friesland waren overtuigd dat Step in Time de titel verdiende, maar de jury bestaande uit 3 duitse, 2 nederlandse en 2 belgische professionals besliste anders. Moving Action won met de uitslag 2-1-2-1-1-1-1 en Step in Time werd overduidelijk tweede met 1-2-1-2-2-2-2. Hiermee plaatst het team uit Grootebroek zich direkt voor het Wereldkampioenschap op 26 november in het duitse Braunschweig.

Wie interesse heeft de dansers uit Grootebroek eens aan het werk te zien. Zaterdag 14 januari 2012 organiseert de Stichting Formatie Danssport Step in Time (S.F.D.S) de tweede Step in Time Trophy in Sport- en Wellnesscenter De Dars in Wervershoof. Alle Nederlandse en wellicht een aantal buitenlandse teams zullen hun kunsten dan vertonen aan het  West-Fries publiek. Meer informatie hierover op www.stepintimeformationteam.nl.
 

Meezingen op Eindsoiree >

Zaterdag 23 april jl. was het weer zover! Het eindsoiree, met dit jaar een Musical Sing-a-Long als thema. Alle gasten die op dit laatste feest van het jaar naar Grootebroek waren gekomen, konden lekker meezingen op musical medleys van We Will Rock You, Ja Zuster, Nee Zuster en Joseph and the Amazing Technicolour Dreamcoat. En het team van van der Linden nam dit jaar een risico, door naast de show en het dansen ook ditmaal Live te zingen. Vrijwel iedereen was weer laaiend enthousiast, natuurlijk ook door onze kok Theo die iedereen voorzag van lekkere markthapjes bij de kraam. Klik hier voor de foto's

Step in Time wint! >

Voor het eerst een formatiedanswedstrijd organiseren en dan meteen voor het eerst een rankingwedstrijd winnen! Deze droom werd zaterdag 15 januari waarheid voor Step in Time van Dance Masters van der Linden uit Grootebroek.
In een volgepakt Sport- en Welnesscenter De Dars in Wervershoof organiseerde de Stichting Formatie Danssport Step in Time (S.F.D.S) met groot succes de allereerste wedstrijd om de Step in Time Trophy. Negen formatieteams uit de latin- en standaarddiscipline mochten hun kunsten vertonen aan een dolenthousiast, grotendeels West-Fries, publiek. Step in Time wil de regio kennis laten maken met deze bijzonder mooie tak van sport en dat is gelukt! Menigeen, die voor het eerst zo’n wedstrijd meemaakte, keek zijn ogen uit en stak zijn bewondering voor dit glamourvolle spektakel niet onder stoelen of banken .
 
Vooraf was al duidelijk dat het vooral in de standaarddiscipline (ballroom) een spannende wedstrijd zou worden, vooral omdat Step in Time tijdens de NK vorig jaar tweede werd en de dertienvoudig kampioen Moving Action uit Waalwijk naderde met slechts één punt verschil . Op de hielen gezeten door Step in Time besloten zij hun Queen-choreografie waarmee ze het kampioenschap wonnen opzij te zetten en voor veilig te kiezen met hun oude repertoire met als thema James Bond. Maar Step in Time danste sterk, zéér sterk. Hun massaal meegekomen fans, gehuld in gifgroene sjaaltjes, juichten bij elke goed uitgevoerde figuur. Step in Time wist met haar nieuwe programma ‘The Magic of Love’ vooral de twee Duitse juryleden en het Belgische jurylid voor haar te winnen en kreeg van hen maar liefst drie maal een één, en dat was één eerste plek meer dan Moving Action kreeg van de Nederlandse jury. De Dars zinderde onder het gejuich van de fans en de dansers zelf. En trainers Frank Vriend en Liesbeth Planje, die ook de presentatie van het geheel voor haar rekening nam, konden nu, na al die maanden van keihard werken, hun emoties de vrije loop laten. Het harde werken van de trainers, de dansers, maar ook van de vele vrijwilligers die geholpen hebben bij de organisatie en de uitvoering van deze eerste Step in Time Trophy heeft zich uitbetaald in een welverdiende éérste plek.
 
Het West-Friese succes werd helemaal compleet toen ook het Double-V A-team in de latindiscipline een eerste plaats behaalde. Voor het team uit Hoorn van Matthijs en Marieke Mennes geen verrassing, want zij domineren de Latin-afdeling immers al jaren. Maar voor een groot deel van het publiek, dat voor het eerst zo’n wedstrijd meemaakte was deze dubbele West-Friese overwinning natuurlijk de slagroom op de taart.

De volledige uitslag (incl. juryplaatsingen):

  Standaard finale Thema A-B-C-D-E
1 Step in Time Formation Team The Magic of Love 1-1-1-3-2
2 DSV Moving Action James Bond 2-2-2-1-1
3 DSV Dance East Ballroom Jungle Fever 3-3-3-2-3
4 DSC Dance Connection (B) Once upon a time 4-4-4-4-4
       
  Latin American finale   A-B-C-D-E
1 Double V A-team True Colors 2-1-1-1-1
2 DSV Dance East Latin Move 1-3-3-2-2
3 Double V B-team Shake your Tailfeather 3-2-2-3-3
4 Double V C-team Summertime 4-4-4-4-4
5 DSV Old Forest Drumsproject 5-5-5-5-5
       
  Adjudicators:    
A Wolfgang Ksol Duitsland  
B Dorothée Neubeck Duitsland  
C Marcel Wauters België  
D Ron Hoorn Nederland  
E Ko de Mooy Nederland

 

Step in Time 9e op EK >

Step in Time heeft zaterdag 25 september de halve finale bereikt op het Europees kampioenschap Standaard Formatiedansen. Door het onzettend hoge niveau van alle Duitse - en Oostblokteams was er van uit gegaan dat het wel erg moeilijk zou zijn om een halve finaleplaats te behalen, maar na een goed gedanste ronde in de voorrondes werd het team uit Grootebroek toch doorgeplaatst naar de tweede ronde in het avondprogramma. Het was voor iedereen een bijzonder mooie ervaring om tussen de grote teams uit Duitsland, Rusland, Wit-Rusland, Slowakije, Tjechië, Roemenië en Polen te staan.
In de halve finale viel er niks te verliezen en gingen de dansers er weer vol voor. De show verliep zeer netjes op twee kleine foutjes na. Op gelijkheid zou Step in Time nog wel enkele teams kunnen pakken, maar de moeilijkheidsgraad en het dansniveau van alle andere teams ligt gewoon veel hoger. Des te mooier was het uiteindelijke resultaat: een gedeelde 9e plek.
In de finale won het duitse Braunschweiger TSC net voor het zeer sterke team uit Tyumen (Rusland). Het organiserend team uit Ludwigsburg werd 3e. Zij hadden een nieuwe kür en deze was zichtbaar nog niet goed uitgewerkt. Op de 4e plek eindigde het team uit Wit-Rusland, gevolgd door het tweede russische team. De laatste plek was voor het team uit Slowakije. Nederland wist géén finaleplek te behalen. Moving Action werd 7e met hun nieuwe programma op muziek van Queen.
Het was een bijzonder mooi weekend mede dankzij de steun van een 20-tal meegereisde enthousiaste supporters die de hele zaal meekregen in het ondersteunen van ons team. Na de wedstrijd gingen de supporters en de dansers elk weer naar hun eigen hotel. De volgende ochtend stapte iedereen moe maar voldaan weer in de bus voor de lange rit naar huis terug.

Uitslag:

1. Braunschweiger TSC, Deutschland 2 3 1 1 3 1 1
2. Vera Tiumen, Russland 1 1 3 2 1 2 2
3. 1. TC Ludwigsburg, Deutschland 3 2 2 3 2 3 3
4. Univers Minsk, Weißrussland 5 4 4 5 4 4 5
5. Olympia Gatchina, Russland 4 6 6 4 5 6 4
6. KTS Interklub Bratislava, Slowakei 6 5 5 6 6 5 6
—–
7. Moving Action Waalwijk, Niederlande
8. Szilver TSE Szentes, Ungarn
9.-12. Step in Time Formation Team, Niederlande
9.-12. ST Styl-Sapik Szczecinek, Polen
9.-12. Hobby Dance, Bucuresti, Rumänien
9.-12. TC Kosice, Slowakei
—–
13.-14. TK Astra Prag, Tschechien
13.-14. Floris Bistrita, Rumänien

Jury:
Kurt Dvorak, Österreich
Gennadius Gunko, Lithauen
Laszlo Janosi, Ungarn
Dr. Thomas Kokott, Deutschland
Mikhail Pavlinov, Weißrussland
Ronald Straatman, Niederlande
Zbigniev Zasada, Polen

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21