The last dance

Nieuws

Ierse Dans Workshop

Vrijdagavond is er van 19.30 tot 20.30 een Ierse Dans Workshop in de dansschool. Bij deze vorm van dansen dans je solo, dus iedereen kan zich hiervoor opgeven. Je hoeft niet eerder gedanst te hebben en ook voor Zumba dansers is dit eens een leuke afwisseling. Vaak zien mensen op het vrijdansen een ierse dans gedanst worden en vragen zich af hoe en wanneer je zoiets leert? NU, dus!!! Voor slechts € 6,- per persoon heb je een leerzaam en leuk uurtje ierse les. Komen dus!

Step in Time Vice Kampioen

Zaterdag 21 april heeft Step in Time haar 5e Nederlands kampioenschap gedanst en wederom een tweede plek bereikt. Na maanden van intensieve voorbereiding was het eindelijk zover dat het nieuwe programma Change aan het publiek en de overige teams werd geshowd.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf december werd naast Magic of Love ook begonnen aan een unieke uitdaging om op dit NK te verschijnen met een volledig nieuwe look en choreografie op muziek van Michael Jackson. Een bijna onhaalbare klus met tussendoor ook nog 3 rankingwedstrijden, maar uiteindelijk lukte het wel. Half maart was het programma klaar en kon het cleanen beginnen. Om superstrak op het NK te verschijnen eigenlijk net iets te kort tijd!

Vrijdag 20 april vertrok het team al naar Zevenbergen om in hotel De Borgh waar het NK gehouden werd, de nacht door te brengen en zo niet op zaterdag al heel vroeg op pad te hoeven. Omdat al verwacht werd dat met het kleine aantal kleedkamers en de 7 teams en 35 individuele paren er vast niet genoeg ruimte zou zijn, was er een vergaderzaal gehuurd in het hotel waar Step in Time in alle rust kon voorbereiden.

De training verliep niet vlekkeloos, de vloer was glad en ook iets te smal, daarnaast was het gewoon de eerste keer dat Change gedanst werd buiten de dansschool en dat maakte de dansers nerveus. Na de training was er 5 uur de tijd om de haren en make up te doen en voor alle voorbereidingen. Inmiddels was er een bus met 89 supporters onderweg vanuit Grootebroek.

Op dit NK had de NADB ervoor gekozen nog een aantal titelwedstrijden te organiseren, dus er was nog een groot aantal supporters die voor dansers in individuele categorieën kwamen kijken. Dus de sfeer was oké. In de voorronde was iedereen gespannen voor de grote premiere, er waren nog veel eigen supporters die van niks wisten, dus dat was spannend. De voorronde ging goed, op een flinke val van Tony en Sylvia en enkele glijpartijtjes na werd een mooie ronde neergezet. Daarna volgde er enkele individuele wedstrijden en natuurlijk de latinteams. In de finale moest Step in Time als eerste de vloer op, flink aangemoedigd door totaal bijna 130 eigen supporters. Het was heerlijk om te zien hoe de dansers genoten van het moment en hun uiterste best deden. Daarna was het wachten op de uitslag. Ondertussen hadden vele supporters, andere teams, dansers, officials alleen maar lovende woorden voor de nieuwe look en de nieuwe show, daarom was de uiteindelijke uitslag best even slikken. De jury was het niet echt eens met elkaar, maar het leverde toch een mooie tweede plek op.
 

Standaard Thema
DSV Moving Action Pirates 1-1-2-1-2-1-1
Step in Time Formation Team Change 2-3-1-2-1-3-3
DSV Dance East Ballroom Musica E 3-2-3-3-3-2-2
DSV Old Forest Celine Dion 4-4-4-4-4-4-4
     
Latin American Thema  
Double V A-team True Colors 1-1-1-1-1-1-1
DSV Dance East Latin Im Yours 2-3-2-2-2-2-2
Double V B-team Symphonica in Rosso 3-2-3-3-3-3-3
     
Adjudicators    
Cees Boutkan Nederland  
Sylvia van Geldre Nederland  
Ron Hoorn Nederland  
Nicole de Jong Nederland  
Menno Kluver Nederland  
Pauline Ladiges Nederland  
Jessica Maybury Nederland

 

Eindsoiree's

We gaan de laatste lesweken in en dat betekent natuurlijk dat het afdansen maar ook dat de eindsoiree's er weer aankomen. Traditiegetrouw sluiten we het seizoen weer feestelijk af. Zowel voor de Jeugd als de Paren gaan de kaarten voor dit feest heden in de verkoop.

Eindsoiree Jeugd 'Oranjebal'
Voor alle Jeugd vindt het eindsoiree plaats op zaterdag 28 april van 20.30 tot 23.30 uur. Met het thema van dit feest lopen we alvast warm voor Koninginnedag. 'Oranjebal'. Natuurlijk kun je deze avond beslist niet gewoon naar binnen lopen. We verwachten dat je natuurlijk wel iets bijzonders doet aan je haar, je make up, je kleding of wat ook om indruk te maken. Het leuke is: ALLES KAN EN MAG!!!! ALS HET MAAR BIJZONDER IS. Kom niet alleen maar met een oranje muts op, maar verkleed je juist als Maxima, Beatrix of een ander koninklijk persoon. Natuurlijk doen wij met dit gegeven weer gekke spelletjes, wordt er flink gedanst en kiezen we weer een winnaar die de meeste indruk maakt. Koop snel je kaartje. Kosten € 5,-. Denk om je waardecheque, die je misschien nog hebt.

Eindsoiree Paren ???
Voor de paren vindt het feest plaats op zaterdag 12 mei van 21.00 uur tot 01.00 uur. Natuurlijk is het thema nu nog niet bekend, want nu zijn wij nog volop bezig met de voorbereidingen van het NK Formatiedansen. Denk erom dat er bij dit feest slechts plaats is voor 100 man, dus bestel nu uw kaarten want Vol=Vol.

Westfriese Formatie Cup groot succes

Op de bijzonder sfeervolle Westfriese Formatie Cup in Hoorn behaalde Step in Time zondag 25 maart een derde plaats achter Moving Action uit Waalwijk en een zeer sterk TSC Schwarz-Gold Göttingen uit Duitsland, dat met de titel naar huis ging. Waar de huidige Nederlands kampioen in de Ballroom-discipline, Moving Action, deze wedstrijd aanvankelijk zou organiseren in Kerkdriel, werd de organisatie onverhoopt gestaakt. Double V besloot daarna dat deze rankingwedstrijd toch doorgang moest vinden en organiseerde 6 weken na hun eigen toernooi in Almere nogmaals een formatiewedstrijdevenement. En hoe!!!
Allereerst lukte het de organisatie om naast twee Belgische ook twee Duitse teams aan de start te laten verschijnen. Zeker voor het publiek verfrissend om eens wat anders te zien en te horen. Daarnaast was de kleine sporthal De Vredehof perfect. Wat er ontbreekt in een zaal als de Topsporthal in Almere, was hier op deze lokatie volop aanwezig: het was sfeervol; goed aangekleed; het publiek zat bovenop de vloer; de zaal is klein en daardoor intiem... dit was een formatiewedstrijd zoals het vroeger was en zoals ze bedoeld zijn! Double V complimenten!!!

Step in Time verzamelde zich om 9 uur al op de dansschool voor alle voorbereidingen. Na een lekkere korte reis naar Hoorn ging iedereen zich na een goede trainingsronde om 12 uur klaarmaken voor een zeer belangrijke wedstrijd. De uitslag van de laatste wedstrijd wilden we graag goedmaken en daarvoor was een gedegen voorbereiding nodig. In de voorronde werd direkt een ontzettend goede prestatie neergezet. De lijnen stonden allemaal strak, de beelden klopten, het tempo van de band was prima en de dansers gingen er gewoon voor!
Tot aan de afmars liep alles perfect, maar bij het aflopen bleek Arjan wat krampachtig strompelend te lopen. Wat bleek? Het visdraad van de jurk van Laura had zich in de laatste maten van het programma vastgezet aan zijn schoen en een aantal meters had zich na het vele draaien enkele malen om zijn benen gewikkeld.


Na de voorrondes werd het spannend want door de deelname van vijf ballroomteams was er eindelijk weer eens een kleine en grote finale. Er gingen dus drie teams door. Zowel Moving Action, Göttingen als Step in Time hadden een volle bak crossen gekregen en zouden de finale gaan dansen. Er was dus even pauze, terwijl de kleine finales ballroom en latin werden gedanst. Opvallend waren de Belgische latinteams. Zowel het Aguilatino A-team als het pas opgerichte B-team dansten helaas beide met 6 paren, maar het A-team ontwikkelt zich enorm goed en het B-team is nog maar net gestart en staat nu al zeer enthousiast en verzekerd op de vloer. Complimenten!


In de Ballroom finale ging Moving Action als eerste, gevolgd door de Duitsers. Wederom bereidde Step in Time zich zeer goed voor en knalde daardoor ook deze tweede keer weer. Perfect op lijn en vol overtuiging gedanst. En wederom Arjan met pech! Nu scheurde hij 1 minuut voor opkomst uit zijn broek.


Na een prachtige finale latin, volgde de open jurering en dat kon spannend worden. De jury was in de latin en kleine finale ballroom vrijwel unaniem. Maar in de grote finale ballroom was de uitslag Göttingen 1-1-1-1-1, Moving Action 2-3-3-2-2 en Step in Time 3-2-2-3-3. Beide Duitse juryleden gaven Step in Time een tweede plek, dus was het kantje boord. Jammer, maar zeer tevreden over het resultaat, onze perfecte dansrondes, de gezellige sfeer en de prima organisatie maakte dit een wedstrijd om in te lijsten.
 

Zumba Gold Vervolg

De Zumba Gold cursus eindigt op dinsdag 20 maart en woensdag 21 maart. De week erna op 27 en 28 maart starten we met een nieuwe Zumba Gold periode. Totaal zullen er net als bij de 'gewone' Zumba,13 lesweken gegeven worden tot aan 27 juni.
 Let op: Wij hanteren vanaf nu 2 betalingsmethoden:
► U kunt zich inschrijven voor een periode van 13 lesweken. Kosten zijn € 90,- voor deze periode. U ontvangt een lidmaatschapskaart, waarmee u onbeperkt naar de Zumba Gold lessen komen. (Dus twee keer per week). Deze kaart staat op naam en kan dus niet door derden worden gebruikt. U schrijft zich in voor een periode van 13 lessen. Wanneer u om welke reden ook, géén lessen meer wilt/kunt volgen is de kaart niet overdraagbaar aan derden en wordt er géén lesgeld retour gegeven.
► U kunt een strippenkaart aanschaffen. Met deze kaart kunt u 10 keer een Zumba Gold les volgen binnen deze periode van 13 weken. Daarna is de strippenkaart ongeldig en kan die niet meer worden gebruikt. De kaart kost € 65,-. Deze kaart staat op naam en kan dus niet door derden worden gebruikt.  Wanneer u om welke reden ook, géén lessen meer wilt/kunt volgen is de kaart niet overdraagbaar aan derden en wordt er géén lesgeld retour gegeven.

Masterclass Swingfox

Op zaterdag 25 februari vindt er vóór het vrijdansen een workshop Swingfox plaats. Wij zullen in deze workshop voor iedereen die Swingfox danst weer eens een nieuw figuur lessen. Het wordt dus niet als eerder aangegeven een herhaalles van vorige figuurtjes. Indien u mee wilt doen, geef u dan i.v.m. de grote animo tijdig op. Tijd 20.00 tot 21.30 uur. Kosten € 5,- per persoon.

Voorjaarsvakantie

Van zondag 26 februari t/m vrijdag 2 maart zijn er géén danslessen i.v.m. de Voorjaarsvakantie. Alle lessen staan stil, behalve de Zumbales op maandagavond en woensdagochtend en de Zumba Gold les op dinsdagavond en woensdagochtend.

Step in Time tweede op thuiswedstrijd

Wervershoof 14 januari 2012 – In een letterlijk tot de nok toe gevulde Dars in Wervershoof zag een voornamelijk West Fries publiek het eigen formatieteam Step in Time uit Grootebroek tweede worden achter regerend Nederlands Kampioen Moving Action uit Waalwijk.
De Stichting Formatie Danssport Step in Time (S.F.D.S) had er na het enorme succes van vorig jaar wederom alles aan gedaan om ook dit jaar weer het grootste formatiedansevenement van het jaar neer te zetten. Zeven formatieteams uit de latin- en standaarddiscipline mochten hun kunsten vertonen aan een enthousiast, bijna 1000 koppig West-Fries, publiek. De organisatie verliep vlekkeloos en daardoor genoot iedereen enorm van dit unieke glamourvolle dansspektakel.
Vooraf was al duidelijk dat het in de standaarddiscipline (ballroom) een spannende wedstrijd zou worden, vooral omdat Step in Time tijdens het WK op 25 november jl. in het duitse Braunschweig de veertienvoudig kampioen Moving Action uit Waalwijk achter zich liet. Ook profiteerde Step in Time precies een jaar geleden van de thuiswedstrijd en overwon toen. Het team uit Waalwijk kwam dus naar Wervershoof om revanche te nemen en dat lukte. Step in Time danste een zeer sterke en strakke finaleronde maar kon slechts de twee duitse juryleden voor zich winnen. Van hen kreeg het team uit Grootebroek de eerste plek, de twee Belgische en het Nederlandse jurylid beoordeelden het team met een tweede plek. Het team uit Waalwijk won zo met één eerste plek meer. Natuurlijk is het jammer dat we de titel niet konden prolongeren, zegt trainer Frank Vriend. toch zijn we niet teleurgesteld want de dansers hebben hun beste performance ooit neergezet, er zit nog steeds een stijgende lijn in én dat houdt het spannend, toch! Bovendien zijn wij zeer blij met de mening van de duitse juryleden, dat schept vertrouwen.
Verder was het publiek die middag getuige van de unanieme overwinning van het hoornse Double V team in de latindiscipline, optredens van de zangeres Megan Roele en dansshows van streetdance kampioenteams Pro-Motion en Deep Devotion uit Blokker. Kortom, de Dars bruisde de hele dag van het talent. Het harde werken van de dansers, maar ook van de organisatie en de vele vrijwilligers die geholpen hebben bij de uitvoering van deze tweede Step in Time Trophy heeft zich uitbetaald in een fantastisch mooi evenement wat volgend jaar zeker weer plaats zal vinden.

   Standaard                               Thema                                      A-B-C-D-E
1 DSV Moving Action                 Pirates of the Caribbean      1-1-2-2-1
2 Step in Time                            Magic of Love                          2-2-1-1-2
3 DSV Dance East Ballroom   Musica E                                  3-3-3-3-3
4 DSV Old Forest                       Celine Dion                             4-4-4-4-4 


   Latin American                        Thema                                     A-B-C-D-E
1 Double V A-team                    True Colors                             1-1-1-1-1
2 DSV Dance East Latin           I m Yours                                 2-3-2-2-2
3 Double V B-team                    Symphonica in Rosso          3-2-3-3-3 

 
   Jury
A dhr. André de Cnodder België 
B dhr. Marcel Wauters België 
C herr Ronald Frowein Duitsland 
D herr Thomas Köpf Duitsland 
E mevr. Marja de Geus Nederland

Nieuw!!! Zumba Gold

Zumba Gold is dé workout op dynamische Latin muziek vol unieke en exotische danspassen.
De Zumba Gold-les heeft een rustiger tempo dan de gewone Zumba-les en is bedoeld voor de actieve
oudere, beginners en hen die het gewoon rustig aan willen doen, maar toch graag Zumba willen dansen.
Ben je 55-plusser maar jong van geest en wil je actief en gezond blijven, dan is Zumba Gold dé activiteit voor jou.

Een aantal voordelen van Zumba Gold op een rijtje: Het is goed voor hart en bloedvaten, gaat osteoporose tegen, verbetert de houding en je verbrandt calorieën,ontwikkelt spierkracht en uithoudingsvermogen. Dit allemaal op een leuke manier met o.a. merengue, salsa, mambo, cumbia, tango en flamenco en met speciaal uitgedachte oefeningen. Dans je fit met Zumba, samen met leeftijdsgenoten, en geniet!

Tijd: Start woensdag 11 januari 11.00 uur.
Kosten: 10 lessen à € 60,-

Voor wie is Zumba Gold
Je hoeft niet te kunnen dansen of goed gecoordineerd te zijn om Zumba te doen. De vrolijke muziek werkt aanstekelijk. Het is makkelijk te volgen, dus geen moeilijke choreografie en je hoeft niets te onthouden. Het is gewoon kijken en meedoen. Zumba Gold is voor iedereen en alle fitness niveau’s toegankelijk.  

Step in Time Trophy 2012

Heeft u al kaarten? U mag het zeker niet missen. De tweede Step in Time Trophy in De dars in Wervershoof. Net als vorig jaar komen de Nederlandse formatieteams weer strijden om de titel en zal het weer zeer spannend worden. Inmiddels is de tribune uitgebreid met 80 plaatsen en zijn er dus weer kaarten beschikbaar. Klik hier voor een impressie van vorig jaar.

Voor een bestelling, klik op deze link: kaarten@stepintimeformationteam.nl  Vul uw naam en adresgegevens, het aantal kaarten en van welk team u supporter bent in. Hierna ontvangt u zo spoedig mogelijk van ons een bevestigingsmail met daarin het bedrag dat u over dient te maken en een betalingscode die u bij uw betaling moet vermelden. Zodra deze betaling binnen is, is uw plaats definitief gereserveerd. Bestelde kaarten zult u na 31 december per post ontvangen. Wilt u liever telefonisch bestellen dan kan dat via: 06-30107784.

Kosten
In de voorverkoopperiode t/m 31 december kosten de kaarten voor de tribune € 15,- . Vanaf 1 januari kosten de kaarten € 17,50 en stopt ook de online kaartverkoop en kunt u uitsluitend eventueel overgebleven kaarten tijdig kopen aan de kassa op de wedstrijddag zelf! De kassa in Sport- en Wellnesscenter De Dars opent om 16.30 uur en gereserveerde kaarten kunnen tot 16.45 uur worden opgehaald. Hierna gaan niet opgehaalde kaarten wederom in de losse verkoop. 

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21