The Last Dance

Zumba Gold 2014/2015

Ben je jong van geest en wil je actief en gezond blijven, dan is Zumba Gold dé activiteit voor jou.
Een aantal voordelen van Zumba Gold op een rijtje: Het is goed voor hart en bloedvaten, gaat osteoporose tegen, verbetert de houding en je verbrandt calorieën,ontwikkelt spierkracht en uithoudingsvermogen. Dit allemaal op een leuke manier met o.a. merengue, salsa, mambo, cumbia, tango en flamenco en met speciaal uitgedachte oefeningen. Dans je fit met Zumba, samen met leeftijdsgenoten, en geniet!

Tijd: Woensdag 11.00 uur.
Kosten: Een strippenkaart van 10 lessen kost € 65,- en is 13 lesweken geldig.

Voor Essentrics leden:
13 weken Combikaart Zumba Gold + Essentrics € 130,-

Zumba Fitness is een combinatie van fitness- en dansbewegingen op wereld- en latinmuziek, zoals Salsa, Merengue, Cumbia, Calypso, Reggaeton, maar ook Flamenco en Hip Hop. Zumba kent geen moeilijke choregrafie en is dus heel geschikt voor iedereen die van exotische muziek houdt. Iedereen kan in dezelfde les op zijn eigen niveau meedoen en toch een complete workout volgen. Zumba is vooral leuk, iedere les geeft een feestgevoel.

Hoe ziet een Zumba les eruit
Iedere les begint met een warming up van een aantal nummers om alle spieren los te maken. Dan volgen ongeveer 9 nummers met verschillende ritmes, oa salsa, merengue, cumbia. Per nummer worden een aantal passen voorgedaan, die herhaald worden met een variatie. Snelle nummers worden afgewisseld met langzame nummers. De les wordt afgesloten met een cool down. 

Voor wie is Zumba Gold
Je hoeft niet te kunnen dansen of goed gecoordineerd te zijn om Zumba te doen. De vrolijke muziek werkt aanstekelijk. Het is makkelijk te volgen, dus geen moeilijke choreografie en je hoeft niets te onthouden. Het is gewoon kijken en meedoen. Zumba Gold is voor iedereen en alle fitness niveau’s toegankelijk.